You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
NB I. "A"

Jones és Cakarun megállíthatatlan volt

Nehéz mérkőzésre számíthatott az Olajbányász Kaposváron, különösen annak fényében, hogy az elmúlt hetekben bizony gödörbe került a szolnoki gárda, ráadásul első számú, s lényegében egyetlen igazi irányítójára, Darwin Davis-re betegség miatt továbbra sem számíthattak. Ennek ellenére jobban kezdtek Kovács Péterék, s Price, Krstic, valamint Cakarun vezérletével jobbára a piros-feketék vezettek az első negyedben. Ugyanakkor a hazaiak szigorítani tudtak védekezésükön, s 17-17-es állásnál vonulhattak a csapatok az első szünetre.

A folytatásban Jones állt a szolnoki játék élére, s mind a saját palánk, mind pedig a vendégek gyűrűje alatt remekül teljesített a szlovák-amerikai bedobó. Örömteli, hogy szolnoki oldalon a fiatalok is hozzá tudtak tenni a játékhoz, ennek is köszönhetően a negyed második felében ritmust váltva az addig látottakhoz képest tekintélyesnek mondható előnyt szereztek (31-41).

Azonban elegendő volt néhány figyelmetlenség, s a hazaiak Davis remeklésének köszönhetően a nagyszünetre ismét szorossá tudták tenni az állást (41-45).

Beragadt a nagyszünet után a Kaposvár, vagy mondhatjuk úgy is, hogy remek rajtot vett Jones vezérletével a vendég együttes. A hazaiak nyolc szolnoki pont után találtak be először a harmadik negyedben, így tíz pont fölé tudta növelni előnyét a Szolnok. Ezt sokáig tartották is a felettébb agilis Jones vezérletével küzdő szolnokiak, Dramicsanyinék nem tudtak mit kezdeni Cakarunnal, a másik oldalon pedig nem tudtak betalálni (45-58).

A negyed második felében hullámvölgybe került a Szolnok, s a Kaposvár egy 10-0-s sorozattal ismét visszajött a meccsbe. Tuckeréknek szinte semmi sem ment be, ziccerek sora maradt ki ekkor a vendégeknél. A negatív sorozatot Andre Jones zárta le ötödik triplájával. Jól védekezett a mérkőzésnek ebben a szakaszában mindkét gárda, jobbára csak az egyéni kezdeményezések voltak sikeresek. Egy ilyen remeklés után Davis ültette hintába Taiwot, s egy triplával az utolsó negyed előtt öt pontra csökkent a szolnoki előny (58-63).

Tucker visszapöcizett kettesével és Jones hatodik triplájával kezdte a záró játékrészt a Szolnok. Krnjajski ugyan még válaszolt erre egy triplával, de az Olajbányász lendületet kapott, s előbb Tucker, majd Cakarun pontjaival 61-73-ra újfent ellépett Gasper Potocnik alakulata.

Néhány kimaradt ziccer, illetve jó kaposvári védekezés után négy gyors hazai pont következett, így továbbra is kapaszkodtak Norfleeték (67-75). Négy perccel a mérkőzés vége előtt Jones hetedik próbálkozásából hetedik tripláját szerezte, amivel 13 ponttal vezettek már a szolnokiak. Úgy tűnik, ezzel végképp megtörték a házigazda ellenállását, Jones nyolcadik hármasa után labdát szerzett, passzát Tucker zsákolta be, s két és fél perccel a vége előtt 17 ponttal meglépett az Olajbányász (70-87).

A nagy előny elaltatta Krsticéket, Dramicsanyin betalált kintről, majd egy eladott labda után Hendlein zsákolt egyet, s a 17 pontból 30 másodperc alatt ötöt máris lefaragott a Kaposvár. Időt is kért Gasper Potocnik, nehogy lendületbe jöjjön a házigazda. Nem jött, a végjátékot rutinosan megoldotta a Szolnok, s megszakította negatív sorozatát.